Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

Προορισμοί

  • Συνεργάτες και φίλοι του offroader μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες από τα ταξίδια τους. Απολαύστε διαδρομές και πάρτε ιδέες...
  • 1

Στο Μεσολόγγι

Τι πας να κάνεις εκεί;  Μόνο κουνούπια και υγρασία έχει.  Δεν έχει τίποτα να δεις.  Θα χάσεις το χρόνο σου και άλλα τέτοια φαιδρά μας έλεγαν φίλοι στο άκουσμα της επιθυμίας μας να επισκεφτούμε το Μεσολόγγι.  Βέβαια είναι αλήθεια ότι η Ολλανδία μοιάζει με άνυδρο τοπίο συγκρίνοντας την με την υγρασία που έχει το Μεσολόγγι όπως έγραφε και ο Byron.  Τα κουνούπια δε, παρά τις χειμερινές θερμοκρασίες δεν το βάζουν με τίποτα κάτω.  Φαντάζομαι τι θα γίνεται το καλοκαίρι.  Εντάξει και το μοντέλο της πόλης δεν διαφέρει από το νεοελληνικό αστικό μοντέλο και των άλλων πόλεων του τόπου μας.

Ε, τότε τι πήγατε να κάνετε;  Σας έχω πει σε παλιότερα κείμενα μου ότι οι γραμμές, οι αντανακλάσεις και οι χρωματισμοί των νερών είναι ένα σοβαρό επιχείρημα για να δεις ένα τόπο.  Αρκεί να θέλεις να το δεις.  Η λιμνοθάλασσα, τα διβάρια, οι πελάδες, η Τουρλίδα, η Κλείσοβα, το Αιτωλικό, το δέλτα του Αχελώου, το Διόνι, οι αλυκές, τα πουλιά και τα ψάρια, επιβεβαιώνουν την ένταξη του σπουδαίου αυτού υδροβιότοπου στη συνθήκη RAMSAR.

Ωραία, τι άλλο;  Ιστορία βαριά και ασήκωτη.  Πολιορκία, Έξοδος, Byron, Κιουταχής, Ιμπραήμ, Μπότσαρης, Τρικούπης, Παλαμάς, το Τοίχος, ο κήπος των ηρώων, η πινακοθήκη, τ΄ αρχοντικά, οι εκκλησιές και τα μνημεία που μέσα και έξω από την πόλη είναι διάσπαρτα.  Θέλετε κι άλλα;  Οινιάδες Καλυδώνα, Πλευρώνα, ο ναός της επισκοπής στο Μάστρο και η εκκλησούλα της Φοινικιάς που προσευχόταν ο Byron. Α, και το μουσείο χαρακτικής “Βάσω Κατράκη” στο Αιτωλικό.

Για λασποδρομίες κάντε τη περιφορά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, χαθείτε στα βαλτοτόπια των εκβολών του Αχελώου και αναζητήστε τη παραλία του Λούρου.

Για φαγητό στο "Αυγό του Κόκορα" με το αζημίωτο.  Πετάλι και χέλι στα κάρβουνα, αυγοτάραχο οπωσδήποτε, που ανεβάζει τις επιδόσεις, όπως λένε.  Να πάρετε ούζο από το ποτοποιείο του ΤΡΙΚΕΝΕ.  Η παρουσία των ΤΕΙ στην πόλη έφερε και ένα σωρό μπαράκια για τη μεσονύκτια έξοδο.  Αυτά και να μην ξεχάσω το πλήρες όνομα της πόλης που είναι "Ιερά πόλη του Μεσολογγίου" δικαίως.

Λοιπόν, πάμε για την πόλη.

Το Δημαρχείο

Παλιό αρχοντικό, σήμερα υπηρεσία του Δήμου

Το σπίτι του Παλαμά

Το σπίτι του Τρικούπη

Ψαραααάς...

Ποτοποιία ΤΡΙΚΕΝΕ

Για τον κήπο των Ηρώων

Στα περίχωρα τώρα

Η Παναγία της Φοινικιάς

Η Επισκοπή του Μόστρου

Το εσωτερικό του Ναού

Πάμε για τις Οινιάδες

Το αρχαίο θέατρο

Το αρχαίο καρνάγιο

Η περιτείχιση

Στον Αστακό

Χρακτικό της Βάσως Κατράκη

Ταμιευτήρες αλυκών

Πάμε στην Τουρλίδα

Πελάδες - καλύβες ψαράδων

Παιχνίδια με το νερό στη Κλείσοβα

Διβάρια, πλάβες και αντανακλάσεις

Μια ματιά στο Διόνι

... στο δέλτα του Αχελώου

Από τα καλύτερα που έχουμε δει.  Ο ηλιάτορας να χάνεται στο Ιόνιο.

 

Γιώργος - Αδαμαντία

Υ.Γ. Εορτή εξόδου στις 10 Απριλίου.

Προβληματισμοί ...

Tι θα γίνει, τελικά, με το νέφος; H κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχετε ακούσει, τελευταία, τα πουλιά; Δεν κελαηδάνε... Βήχουνε!

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account